Lof ham kaas. Witlof met ham en kaas uit de oven 2019-02-07

Lof ham kaas Rating: 4,2/10 313 reviews

Witlofschotel met ham en kaas

lof ham kaas

Doe de schaal in de grill en na 6-8 minuten is het smullen. En zoals jullie van mij gewend zijn, ben ik dol op alles waar ook maar een spoortje kaas in zit. Heerlijk om als hoofdgerecht met wat gekookte krieltjes of andere aardappelen te eten. Als je de kaas laat smelten wordt de onderkant van de witlof een beetje bruin en dat is erg lekker. Super makkelijk en errug lekker. Bekijk deze video en zie hoe je witlof met ham en kaas en mosterdpuree maakt. Voeg peper en zout toe en verdeel de puree over een ovenschaal van ongeveer 22 bij 28 centimeter.

Next

Witlof ham uit de oven met échte kaassaus

lof ham kaas

Zie echter ook het commentaar van Hendrike hieronder voor een vegetarische variant met een kaassausje, dan hoeft de lof niet in de oven. Mijn moeder maakte dat vroeger vaak. Haarlem is weer een nieuwe hotspot rijker. Vroeger lustte ik geen witlof, maar de laatste jaren kan ik het steeds meer waarderen. En om te laten zien dat zelf een kaassausje maken helemaal niet moeilijk is heb ik er ook een video recept van gemaakt. Leg een plak ham op een vel aluminiumfolie glimmende kant naar boven , leg daarop een stronk witlof en wikkel deze in de ham.

Next

Macaroni

lof ham kaas

Net onder de rand schuin naar beneden snijden en dan rond, dan snij je in een stevige witlof en haal je er een klein kegeltje uit, dat is genoeg. Echt lekker en zeker voor kinderen. . Ook hier kijk ik niet echt naar de hoeveelheden. Meestal gebruik ik Parmezaanse kaas en ik schat hooguit zo'n 75 gram.

Next

Witlof Met Ham En Kaas Uit De Oven recept

lof ham kaas

Daarna op een plak coburgerham en verschillende kaassoorten, verkruimelde blauwe kaas, feta en of Old Amsterdammer. Klinkt gek, maar is echt heel lekker. Achteraf alles in de schaal. Deze is ook wel echt lekker maar wel super eenvoudig. Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse. Roer er de bloem door en laat het gedurende een paar minuten garen. En klaar is je witlofschotel, smakelijk eten! Eventueel de grill even aanzetten om het oppervlak mooi te bruinen.

Next

Witlof met ham en kaas uit de oven

lof ham kaas

Heel leuk om te lezen. Geniet er met volle teugen van als ik hier in Nederland op vakantie ben. Ondanks de veel gehoorde klacht dat lof niet meer zo bitter is als vroeger, denk ik dat lof nog steeds niet in de top-10 groenten van kinderen staat. Ook handig als je vrienden vegetariër hebt ;-. Met die rolletjes gaat het nooit lukken, volgende x eens proberen met mosterd - dat ik daar niet eerder op ben gekomen. Haal ze van het vuur en laat ze uitlekken op een vergiet.

Next

Witlof ham uit de oven met échte kaassaus

lof ham kaas

Met de rest van de stronkjes doe je het zelfde. Uiteraard het 'kontje' wel verwijderen van de stronk. Als je zowel ham als kaas in de groente hebt, hoef je geen extra vlees meer te bakken, maar je wilt wel iets om over de aardappelen te doen. Als alle witlof in ham gewikkeld is en in de ovenschaal ligt dan de kaas ruim verdelen over de ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven, laat 30-40 minuten garen, afhankelijk van de kracht van uw oven. Ingrediënten voor 2 — 3 personen 6 stronkjes witlof 6 plakjes ham 25 gr boter 30 gr bloem 300 ml melk 50 gr geraspte kaas Snuf nootmuskaat Peper en zout Zo maak je het Verwarm de oven voor op 180 graden.

Next

Witlof met ham en kaas uit de oven

lof ham kaas

Laat de witlof uitlekken en verwijder het uiteinde en het hart. De kern van de witlof haal ik er altijd uit met een appel ontkroeser dat werkt meestal perfect! De kaas is dan gesmolten, de ham enigszins knapperig geworden. Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper en 2 eetlepels grove Zaanse mosterd, 25 gram boter en 200 milliliter melk tot een grove puree. The French word for Belgian Endives is 'Chicorée de Bruxelles' - the coffee surrogate chicory is made from its roots. Schuif de schaal een beetje heen en weer om het mengsel goed de verdelen.

Next

Macaroni

lof ham kaas

Schep de warme witlof met ham en kaas nogmaals om. Rol op en leg deze in een ingevette. The Dutch vegetable 'andijvie' is something entirely different again. Snijd de vetrandjes van de ham. Het blijft leuk dat je met slechts drie eenvoudige ingrediënten zoiets lekkers te voorschijn kunt toveren.

Next

How to Use Dutch Witlof (Belgian Endive)

lof ham kaas

Smelt de boter in de lege pan. Ondanks dat heb ik een paar weken geleden witlof uit de oven gegeten zoals dit recept bereid is, viel me mee, maar wel zonder de bittere punten. Strooi naast de witlof een beetje geraspte. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. En juist die licht bittere touch die is overgebleven, maakt dat er niets gaat boven wat oerhollandse witlof. Heerlijk met een haaskarbonaadje met rozemarijn. In Nederland zijn Oostenrijkse bergkazen bijna niet te vinden.

Next